INBODY preiskava


Analizirajte stanje vašega telesa - natančno, hitro in neboleče merjenje sestave vašega telesa.


Vas zanima, kakšno je stanje vašega telesa? Želite izboljšati telesni izgled in svoje zdravje? Želite vedeti ali je vaše telo grajeno uravnoteženo? Ste se odločili za zdrav način življenja z rednim gibanjem in pravilno prehrano, pa bi želeli zagotovilo, ali so vaši postopki pravilni?


Kaj je INBODY in kako deluje?


InBody720 je diagnostična naprava, ki natančno analizira stanje človeškega telesa s pomočjo bioelektrične impedančne analize. Naprava deluje preko osmih točkovnih elektrod, s pomočjo električne prevodnosti in uporabe različnih frekvenc.

Bioelektrične impedančne naprave so že dolgo uveljavljene v svetu, InBody 720 pa je ena izmed najbolj natančnih in izpopolnjenih naprav, ki je bila preizkušena v številnih raziskavah in v klinični praksi.


Meritev sestave telesa je prvi korak k preventivi, prepoznavanju telesnega stanja, izboljšanju zdravja in telesnega izgleda.


Kaj vam ponuja INBODY?


  • merjenje količine telesnih tekočin, proteinov, mineralov z oceno mineralne kostne gostote ter maščob

  • merjenje mase  skeletnih mišic, telesnih maščob in telesne teže

  • uravnoteženost  telesne gradnje, oceno zdravja in telesne moči, oceno telesne pripravljenosti

  • ugotavljanje debelosti oz. prevelikega deleža telesnih maščob

  • merjenje površine maščob, ki obdajajo notranje organe - preveč teh maščob predstavlja neodvisen dejavnik tveganja za sladkorno bolezen, srčnožilne bolezni

  • iz izmerjenih parametrov predlaga ustrezne spremembe telesne teže in telesne sestave, ki so prilagojeni vsakemu posebej glede na izmerjeno konstitucijo

  • v procesu hujšanja, redne telesne aktivnosti - treninga  natančno prikaže spremembe in pove, če so postopki pravilni in pomaga pri načrtovanju aktivnosti za naprej


Če imate srčni spodbujevalec (pace-maker) ali ostale vgrajene električne naprave v telesu, potem meritve ne izvajamo. Prosimo, da poveste tudi o kovinskih vsadkih (umetno koleno, umeten kolk...).